JoraVision Kerstfilm

Voor thematiseringsbedrijf JoraVision heb ik een bedrijfs-kerstfilm gemaakt. Het doel was om het hele bedrijf te laten zien, maar dan met een leuke, vrolijke twist. Het logo van het bedrijf is een toverstaf en in de film werkt iedereen met deze toverstaf. Alle werkzaamheden zoals tekenen, inkleuren, timmeren en zagen, maar ook de simpelste dingen zoals een computer aandoen, gebeurd met deze toverstaf.

Voorafgaande heb ik naar aanleiding van het script een uitgebreid storyboard gemaakt waarin shot per shot duidelijk was wat er gefilmd moest gaan worden, we hadden namelijk maar één dag om alles te filmen. Een goede voorbereiding was dus vereist! Tijdens de nabewerking heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van beeldnabewerking. De computerschermen werden afgeplakt met greenscreen en markeerpunten om de interactie met de toverstaf goed op beeld te laten overkomen. En ook tijdens het filmen van andere scenes hebben we blue- en greenscreen gebruikt. Bekijk hieronder het gefilmde en nabewerkte materiaal!

Elk shot van de film heb ik kleurnabewerkt en beeldnabewerkt. Van elk toverstafje moest immers straling afkomen. Ook heb ik in elk shot veel sterretjes en particles toegevoegd die de toverspreuken meer effect meegeven. Bijna net zo belangrijk als het beeld is de toevoeging van geluid bij de film. Alle spreuken hebben bijpassende geluidjes gekregen. Op het eind van de film bevinden zich de nodige motion graphics. Het is zo een magisch, grappig geheel geworden, met een kerstboodschap!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.