AudioVisuele beleving voor kinderparadijs in Deventer

Vanaf 8 oktober 2011 is de IJsbaan in Deventer weer open voor het publiek, en deze heeft een ingrijpende verandering doorgemaakt. In het midden van de schaatsbaan is een heus kinderparadijs verschenen. De Speelpool genaamd. Al de speeltoestellen zijn in een poolthema door Jora Vision gethematiseerd. Dus met veel sneeuw en ijs!

Ook bevind zich er een onderzoeksloods waar de kinderen 9 lastige vragen moeten beantwoorden om de geheime Vriesmachine weer aan te zwengelen! Deze machine is namelijk uitgevallen, waardoor de noordpool langzaam is gaan smelten. De kinderen moeten Kim en Pim helpen deze machine weer aan de praat te krijgen. De wetenschappers die dat eigenlijk zouden moeten doen bevinden zich relaxed op een tropisch eiland…In de loods bevindt zich een ruimte waar twee video’s worden afgespeelt. Op het grootste scherm wordt een zogenaamd webcambeeld getoond waar de mascottes van de Speelpool, Kim en Pim, aan de kinderen uitleggen wat er aan de hand is. Ze moedigen de kids aan om de 9 vragen te beantwoorden en daarna de hendel van de bevriesmachine over te halen.

Op het andere beeldscherm zien we allerlei metertjes die de temperatuur, draaiing van de aarde en de vrieskern van de Vriesmachine weergeven. In de grootste ruimte van de loods bevinden zich aan de muur de 9 vragen die de kinderen moeten beantwoorden. In het midden van de ruimte staat de imposante Vriesmachine waar via boxen een constant ‘bromgeluid’ uitkomt, afgewisseld met een computerstem die de status van de machine aanduid. Tijdens het beantwoorden van de vragen worden de kinderen steeds door Kim en Pim gesteund via verschillende boxen in de ruimte. Als een vraag goed is hoor je een ‘goedkeurend geluidje’, maar heb je een vraag fout beantwoord, dan gaat het helemaal mis! Eerst hoor je een enorm alarm afgaan vanuit de Vriesmachine, dan roepen Kim en Pim allebei “ownee!” en dan hoor je dat de Vriesmachine met donderend geraas en lichteffecten zich afsluit en opnieuw moet opstarten.

Een heftige ervaring dus! En de kinderen moeten proberen om het tot een goed einde te brengen om de Vriesmachine goed laten werken.
Tijdens de productie hebben de twee acteurtjes voor een greenscreen geacteerd. De regie, graphics en de gehele audioproductie heb ik uitgevoerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.